Friday, April 22, 2011

The GPS couple




Apa yang penting? Kerjasama! Wonderpet wonderpet! Hehe. Yes kerjasama sangat penting dalam menjayakan sesuatu misi. Hasilnya? Pasti berbaloi baloiii. Hehe. Yeay GPS is much more than a helper. Helper for what? For this la.

Nak pergi The Roomate punya pasal lah ni aku boleh rapat dgn GPS. We are from Ampang going to OU. So agak jauh kalau nak lalu harung hiruk pikuk jalan KL tu. Encik bf punye target dalam 40 minit insyaallah boleh sampai. Tapi 15 minit je dah sampai rupenye lalu hiway. Hiks. Nasib baik ada GPS kakak bf aku tu. Banyak berjasa dan mempercepatkan perjalanan kami. Sampai ke Bangi pergi makan kat SUDU pun dia menolong. Hehe.


Ape yang aku suka pasal GPS ni? One thing yang aku perasan lah cz aku bukan own GPS sendiri tp pernah lagi mengguna GPS lain before this. Ada GPS brand lain yang bila nk exit mana2 sikit lagi nak sampai baru ler nak bising suruh masuk. Bahaya lah gitu kan. GPS kakaknye ni tak. Kira sempat la kita nak amek masa tukar lane ke ape kan. Tapi aku tak tahu ler brand ape this GPS. Yelah malam ni. Takde keje pulak aku nak membelek brand GPS ni kan. Huhu.



8 comments:

Izyan Masri said...

YAN BARU NAK BELI GPS UNTUK KERETA SENDIRI.TEEHEE :D

Amiera Hilton said...

@izyan : hehe miera xbeli pun sbb xduk kat kotaraya besar yg jln super jem. klu duduk kl mmg konfem dah beli. hehe

man yusoef said...

saya pon teringin nak ada gps..sbb selalu kena tipu dgn jalan kat k.l ni...sudahnya asyik2 masuk tol..hahaha

amierahilton said...

@man : hahaha klau cmtu u really shud have GPS. g beli cpt sblm masuk tol lagi skali yek. hehe :P

akid said...

Den sungguh kuno.. Tak pernah pegang dan tengok live sendiri depan mata. Isk2. Tapi dari penjelasan anda, nampaknya GPS ni memang banyak membantu :D

Amiera Hilton said...

@akid : hehe mmg GPS ni byk membantu. boleh tunjuk jln, tunjuk tmpt mana ada roadblocks, hadlaju kita drive and etcs. :)

Redbloodsnow said...

whoaaa. GPS ea. canggih kau dik :D

Amiera Hilton said...

@redbloodsnow : hehe. yg pnting bukan miera punye. huu