Wednesday, June 1, 2011

WARNING!! Untuk Pengguna Maybank2u


Korang, few days ago aku dapat email yang mendakwa dari Maybank2u. Ceh guna ayat mendakwa ingat ni Melodi ke. Hehe. Aku tak pernah dapat email mengarut2 ni before this tapi lately banyak pulak spam duk masuk email aku. Ntah ke mane aku pegi lelong email aku sampai dapat kat spammer ni ntah. Haish.


Sebelum sebelum ni banyak dah aku dengar pasal email yang dihantar dr "Maybank2u" ni. Konon lah. So aku dah beware dari awal lg la maklum la aku ni pengguna tegar online banking. Tak beware jadi bodoh lesap semua duit shopping ai. Hikhik. Bila dapat email dari "Maybank2u" ni actually mcm nk pecaye jugak. Ni mesti syaitonnnn punye hasutan la ni.But then sedar ini TIPU TIPU TIPU! Kita bakor aje. Hehe.



email yang dihantar.


Email tu berbunyi "Dear Valued Customer, your account has been flagged by our security experts. It appear somebody is login into your account from different locations. You are therefore required to verify and update your details to avoid service suspension. Press here to continue."


Guys, kalau korang dapat email cmni please please please ignore and delete from your inbox. Buat sepah ajo! And jangan click mana mana link yang dia suruh click. Kalau korang click korang bukan akan ke website Maybank2u tapi ke website spam diaorang supaya diaorang boleh hack account korang. Verify lah update lah ape lah konon. Padahal nak kebas duit orang.



warning from Maybank2u


If you login manually via Maybank2u website mean, korang type sendiri satu per satu huruf www.maybank2u.com.my tu so windows korang mesti akan keluar pic kat atas tu kan bila dah lepas login. Its a warning note supaya korang tak tertipu. Awal awal pihak Maybank2u dah pesan so kalau korang buat jugak itu korang punye pasal la. Hehe. Beringat sebelum kena! :)


Sekian, pesanan khidmat masyarakat baik hati ini dibawakan oleh Amiera Hilton ton ton ton!

4 comments:

msredcheesecake said...

cik miera,
camne kita nak bakar spammer tu...geram tul....

O'gosh said...

x kene lagi..tapi thanks for your info dik...kene ambik langkah berjaga2 ni...

Amiera Hilton said...

@msred : hehe miera pun xtau kak. panggil usop wilcha la tlg bakar. hikhik.

@ogosh : welcome kak. sharing is caring. sama2 dpt info :)

Abang Stalker said...

wahh....tepuk,tepuk,tepuk,tepuk... :D a big clap 4 u.thanks ingt kn kami.tp abg x de acc mybnk2u..2me je ada. :)