Tuesday, May 31, 2011

Kepala Pusing di Euro Fun Park, Terengganu




Wehuuuuuu.....Im back back back! Lama tak update. Selalu buat perangai skrg kan. Hiayak. Bukan ape. Kalau takde story nak diceritakan aku malas lah nak update dgn cerita2 yang mengarut. Bila ada cerita baru aku update. Maklumlah sejak sejak balik kampung ni jadi suri rumah berjaya pun ye, jadi anak dara tunggu orang masuk meminang pun ye gak. So takde benda buat la nak share kat korang. Hehe.


Kelmarin wedding kezen aku. Nanti aku share la yek. Gambar dgn aku tak banyak and tak lawa tu yang mood nk story pasal kawen dia tu jd kureng. Kalau gambar banyakkkk and lawo lawo lawo mmg balik je terus aku update. Hehe. Balik dari wedding kezen aku masuk bandar Ganu jap. Pegi Dataran Syahbandar serbu Euro Fun Park kat sana. Sempena cuti skolah kot. Pandai betul cari duit yep. Pergh ramai gilossss orang.




Seingat aku Euro Fun Park kat Terengganu ni dah masuk kali kedua dah buat kat sini. Memang fun fair terbaik dari ladang ah setakat ni. Besar gedabak tapak expo and games mmg best! Actually datang sini saje je melayan adik aku yang nak sangat datang. Tapi aku pun jadi sama naik dgn dia. Tak sabar sabar nak main satu satu tu. Well, i love games. Hikhik. :P


Abah bagi duit sikit jek nak habiskan main games dalam ni. Dah la kena share dgn adik aku. Benci ah. Nak buat keluar duit sendiri takde maklumlah dah jadi penganggur terhormat sekarang. Hehe. Main la setakat yang hado. Main 2-3 games je cz duit yang ciput and masa yang terhad. Duk dalam ni lama lama nanti ade yang kena bebel kat abah nanti kang. Huhu. Oh this games bukan dari Genting. Cz banyak yang takde kat Genting ada kat sini. Namanya pun Euro Fun Park so aku teka ni semua came from Europe kot? Haha pepandai jek meneka. :P




Benda alah gergasi ni namanya Challenger. Sekali pandang macam raksasa kaki 6 yang besau gedabak. Tahun lepas aku datang tak main pun benda ni. Takot sebab sambil dia berayun ke kiri kanan sambil dia pusing jugak. Tahun ni aku datang aku beranikan diri ajak adik aku naik. Fuhhh gayat nak mampos! Sikit punye tinggi dia naik and masa nak turun tu macam nak bunuh diri je rasa. Hui! Dah la masa tu tengah selsema and batuk pastu jerit2 pulak. Terbaik ah kan. Haha.


Few games lagi yang aku belum lepas nak naik. Ni ayat cabar diri sendiri ni tau. Aku memang penakot tapi aku suke cabaran gini. Jangn pandang i sebelah mata tau! Hehe. Next, Vortex and Top Gun aku nak try. Top Gun tu boleh lagi kot. Tapi Vortex (dalam gambar second yang tinggi macam jarun jam tu)???? Entah la cukup ke tak berani aku ni. Hehe. :P


6 comments:

PinKy MoMMa said...

wahhh akak tak tau pun hukhukhuk..
almaklum tak sihat..x berapa berjalan..ermm leh paw encit papa ni huhu..thanx miera ;D

msredcheesecake said...

cik miera,
sonok nye main2....msred suka naik roller coaster. bila turun je lutut mesti gigil....hheeee

Amiera Hilton said...

@pinkymomma : haaa kak cepat2 sihat. rugi kalau x g. besttt! hehe :)

@msred : jom la kak dtg tganu. mierani gigil nak muntah semua ada. tp layankan aje semua ni. best kot! hehe

Akid azami said...

wah best2 :D Besar gila tuu.. Sini fun fair kocik je.. Ciput. Huhuh

Amiera Hilton said...

@akid : mmg best pun! dtg la tganu hehe :)

HAFIZAL said...

best tu...main kat fun fair