Friday, May 20, 2011

Farewell Dinner a.k.a entry last di Kuantan


Salam semua. Hurmmmm ni antara entry2 terakhir aku post di Kuantan. And maybe jugak entry yang last semasa aku di Kuantan. Lepas ni semua entry akan di post straight from Terengganu. Sobs. Berat hati nak tinggal Kuantan tapi apakan daya.


Aku dah resign secara rasminya nak dekat 3 minggu dah. Tapi atas sebab kesibukan melampau ex-boss aku tu so asyik asyik delay this farewell dinner. Last2 semalam jadi jugak lah. Bukan aku mintak hokay. Tapi diaorang yang nak belanja takkan nak tolak kan. Tak manis lah kata orang. Hehe. Terharu pun ada actually sebab setahu aku lah staff2 before aku tak pernah boss aku buat farewell dinner ape semua nih kalau dah resign. Aku jek yg dapat. Teheee thank you boss. You such a very kind boss. Tu sebab aku sayang nak resign hari tu. Isk.


So semalam we had a dinner at Cherating Steak House kat Jalan Beserah tu. Not bad makan kat sana. Harga up sikit lah dari other restaurant tp really worth your money coz portion dia besar hoi. Golek2 aku dgn Ms.Chan nak habiskan. Haha. Oh yups Mr.James ex-boss aku tak join cz dia ada appoinment dgn client. Tp totap dia yang bayarkan bill for the dinner. Hiks. Tenkiuuuuu :)



Our starter mushroom soup and garlic bread. Garlic bread dia sedap sebab very crispy. And mushroom soup dia sangat pekat. Memang sodapppp!



My all time fav grill chicken chop in blackpapper sauce. Pergi lah western food mana2 pun memang ini je aku akan order. Steak ke, lamb ke hape ke memang aku tak layan. Tekak say NO. Hehe. Grill chicken dia rangup pap pup pap. Memang kenyang. Tapi coleslaw and fries mcm other restaurant takde cz dia ganti dgn fresh vege.



Seafood spagetti. Pergh torrrbaikkkk. Portion dia besar kot boleh share sampai 2-3 orang untuk 1 hidangan. Dia letak udang, sotong, scallops and cherry tomato. Best!



Meet my super best officemate, Ms.Chan. Waaa dia sangat baik wooo. Just like my own sista dah kat office tu. Everything boleh share with her. :)



Ah ada jugak budak ni. Sesat ke ape. :P



Satu-satunya pic aku dgn Ms.Chan. Haha. Please percaya. Aku tak pernah bergambo bila pergi mana2 dgn dia. Oh soooo not me. Hehe.



Alhamdulillah kenyang. Thank you boss bayar bill! Hiks :P


8 comments:

PinKy MoMMa said...

wahhhhh seafood spagetti tu mmg sgt menyelerakan hukhukhuk..
miera makan byk pun badan maintain slim ;)

jeles tau~

Amiera Hilton said...

@pinkymomma : kak, org ckp kurus ke cantek ke ape ke sebelum kawen org tak kisah sgt. tp pmpuan yg maintain kurus and cantek after kawen tu yang org jeles tau. haaa akak tu slim je miera tgk. ape petua kak? hehe :P

O'gosh said...

Baiknya bos....dah benti pun blanja sedap2 lagi..jeles tau..

Amiera Hilton said...

@O'gosh : hehe dia mmg baik kak. best keje ngn dia. dats y miera ssh nk resign. :)

SANDRA AZWAN said...

Ermmm, sungguh menyelerakan sekali!! hehe

Akid azami said...

grrr... pantang betul tgk lauk2 ni. Mesti lapar.. Grr.. I like ayam too!!!

Amiera Hilton said...

@sandra : yups yummmehhhh! hehe

@akid : hahaha saje je nk buat akid terliur. huhu :P

msredcheesecake said...

CIK MIERA,
LAPAR LA...TAK BAEK MAKAN TAK AJAK JIRAN...HHEEE....

PAS NI WAT PE?SAMB STUDY KAH?