Wednesday, May 18, 2011

Baby Day Out!



Ini kisah semalam ye kawan-kawan. Sebab tu semalam Amiera Hilton ni takde entry. Sebab sebab sebab Amiera Hilton bekerja dan menjaga baby. Babysitter lah konon kononnya. Hehe. Aku keluar dengan si scandal ku Najat for sure and skali dgn Aten. Its been a long time jugaklah aku tak jumpa aten since her befday aritu. Boleh tahan vasss sekarang. Sape nak ngorat silakan! Hehe :P





Haaa kan dah cakap aku jadi babysitter semalam. Ni anak buah si Najat dia bawak keluar sekali. Sorang lagi tinggal kat rumah maklumlah anak buah dia twins so tak kuasa kami yang single mingle ni nak bawak dua2. Jatuhlah market oii! Haha. Fine aku tak single. Diaorang je. Chit. :P





Baby Mukriz ni folow kitaorang ke hulu ke hilir. Mujur tak bawak ke shoping mall jek. Malaslah ke shopping mall takde mood nak bershoping mopping. Baik pergi amek angin makan makan sudeh. We went to Taman Gelora pekena karipap panas yang torrrrbaik and popia. Sebelah gerai karipap panas tu adalah gerai fav encik bf yang gilakan hotdog goreng tepung makcik tu. Memang sedap pun. Kteorang makan kenyang2 mestilah Mukriz pun lapo jugak. Si mommy nya bagi ler susu kat dia. Kang menangis gelabah sorang sorang. Haha.





Tup tup dapat je susu dah terus tido budak ni. Very the good baby boy. Hehe. Panas duk Taman Gelora kteorang beransur pula ke TC. Amek angin pantai pulak. Lenaaaaaa tido baby Mukriz ni. Oh ada kisah masa sampai TC semalam. That time aku and Aten dah keluar dari kereta kat carpark TC. Menunggu Najat keluarkan stroller from bonet. Lambat then nampak few guys berjalan datang ke carpark...


Me : Ada lelaki ah. Nasib baik kau pegang Mukriz.
Aten : Mane?
Me : Tuu *mata menjeling kat mamat2 tu* Habis la Aten market kau. Haha :P
Aten : Weh mommy nye cepatlah sikit!
Me : Hahahahahhaha!!!


Sengal Aten! Siap jerit kuat2 nak bagi those guys tu noticed yang baby yg dia pegang tu bukan anak dia. OMG. Nak pegang baby tapi market nak jaga je memanjang. Hahahah. :P



i love you cutey baby boy! mmmuah!!



p/s : gurls, i'll be missing u a lotssssss.


Lots of story to share, to laugh. Eh eh lepas ni susah da nak jumpa korang. Uwaaaaa actually keluar semalam sebab lama tak jumpa and sempena aku dah nak balik Terengganu. Isk. Sedihhh :'(


9 comments:

PinKy MoMMa said...

dah ada gaya tu dik..cepat2 ye hehe ;)

Amiera Hilton said...

@Pinkymomma : hohoho..gayanye memang ada. tapi xreti lg kak. dia dah besar baru berani pegang. masa kecik xberani tkot silap pegang. hehe. nk kena byk belajar dr akak lg ni :)

Akid azami said...

Halamekkk nampak mcm mak orang dah!! Lepas ni panggil makcik! :P

Amiera Hilton said...

@akid : hoip! ape makcik2? tak boleh! boleh panggil aunty je. takpun panggil adik. hehehe :P

mizzkechique said...

wahh..berbakat..
sgt comel baby tu...bak pinjam..hehe

Ieqa Zulaikha said...

cute nye auntie !
=p hahahaha.

Amiera Hilton said...

@MK : hehehhe. mintak sama mommy nya. miera bukan mommy nye. heheh :P

@ieqa : auntie yg cute? bukan baby? HAHA :P

Redbloodsnow said...

alololo..dah nampak dah gaya ibu mithali..hehe

Amiera Hilton said...

@redbloodsnow : da ada gaya eh kak? doa2 kn la yek. hikhik :P