Wednesday, April 27, 2011

Upgrade ke Yahoo Mail Beta lagi syiok!



Holla! Yahoo mail dah upgade sekali lagi lah pulak. Lama dah tak upgrade ingatkan nak abaikan je upgrade to latest Yahoo mail Beta ni tapi ish tak boleh aa tak cuba benda benda baru ni. Tak best ah jadi outdated kan. Tak cool. Hehe mengada pulak.

See see pic kat atas tu. Itu aku print screen terus sejurus selepas aku upgrade kepada Yahoo mail Beta. Ingatkan tak hot tapi rupenye hot lah. Kalau dulu Yahoo mail aku bewarna soft pink, now dah bila bertukar kpd Yahoo mail Beta yg baru warna background dah bertukar kpd pink yg lebih menonjol. O'oooo cantekkk! :) Actually banyak lagi color color lain. Just go to Option kat atas Windows then choose Theme then pilih lah color feveret korang yek.




Selain tu, kalau email yang korang guna tu same with email login Facebook korang so korang boleh chatting dengan member-member Facebook menerusi email ni jugak. So xperlu la kejap nak bukak tab ni kejap nk bukak tab tu pulak. Poning ah den! Hehe. Facebook chat sini, Yahoo Messenger pun sini. Senang!

Kalau version lama korang YM menerusi email akan kuar tab lain dalam email tu kan. Macam tak best sgt ah. This beta version dia akan kuar pop-up window kecik comel je dalam tab email Yahoo. Tak payah nak download download install install YM bagai. All in one tab semua sekali lah. Well, aku memang suke yang jenis all in one ni. Sejak azali lagi aku suka. Hehe.

Banyakkkk lagi improvement dalam Yahoo mail beta ni. Korang kena godek sendiri rajin rajin. Aku baru je godek sikit sikit. Especially for chatting lol. Hekhekhek.

13 comments:

nabilah_2908 said...

yesszaa....sy pun dah tukar...mmg best.. ;)

dulu warna purple...tapi purple kali ni xde pattern..kosong je...tukar yg pink...sama mcm kamu gunakan ni gak..

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOG REVIEW:BRIGHT OR DARK

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

wahh..yeke dear? aritu ngat nk try tapi takut ymail nyer contact ilang.. nk try jugak la :)

Amiera Hilton said...

@nabilah : cantek kan. lagi mudah and teratur function dia :)

Izyan Masri said...

DULU YAN TUKAR KE BETA,PASTU TAK RETI GUNA XD

Amiera Hilton said...

@cintabunga : eh xla. xhilang makin bertambah ada la. hehehe :P

@Izyan : hehehe rajin rajin godek ye yang! :)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

eh skin email sama = PINK ahahaha..
kiss muahh skli ;)

Amiera Hilton said...

@pinkymomma : dah agak mesti sama dgn akak. hehe. mmuah! :P

zippo miller said...

alamak...dah x pakai yahooo la kakakakkakaakakaka...pakai Gmail

Amiera Hilton said...

@zippo : owh kita bukan geng. werk! hehe :P

akid said...

wahhh macam best!! Eh tapi berat tak ym baru ni? :D

Amiera Hilton said...

@akid : ok je. xberat pun. best! :)

Redbloodsnow said...

upgrade...jgn tak upgrade..hehe

Amiera Hilton said...

@redbloodsnow : hehehe. upgrade :)