Thursday, April 28, 2011

Akid Azami, sudahlah buat aku menangis

Al kisah, pertemuan pertama kami diaturkan oleh Abg Ben Ashaari. Pertemuan yang tak dirancang sama sekali. Tak sangka satu satunya pertemuan itu merapatkan kami berdua. Serious, dia antara lelaki yang rapat dengan aku dalam alam ini.

Pertemuan pertama dengannya, aku dikutuk. Diberi komen yang pelbagai terhadap pembawakan diri dan penampilan. Tapi takpe, aku anggap itu sebagai komen positif dan membina untuk aku terus maju dalam alam ini. Dia dikenali ramai kalau nk dibandingkan dengan aku yang hingusan ni. Bertuah aku dapat mengenalinya. :)

Selepas pertemuan pertama, kami teruskan hidup masing masing seperti biasa. Tapi aku tak sangka rupanya aku antara wanita yang lebih bertuah daripada yang aku sangka. Pertama, dia expose kan aku kepada rakan-rakannya. Aku terharu. Sumpah aku akan terharu kalau orang buat mcm tu kt aku. Sebab aku bukan siapa siapa. Aku dalam dunia ni hanya sorang yang kerdil dan hingusan. Thanks.

Hari ini, dia buat lagi. Hampir hampir nak menitis airmata wanita ku ini. *oke tipu* Aku terharu. Nyata, dia seorang lelaki yang baik. Beruntung wanita yang memilikinya. Dia sahabat aku yang baik dalam dunia kecil ini. Dunia maya. Dia adalah Akid Azami, lelaki yang dah 2 kali buat aku terharu hingga rasa nk menangis gembira. Korang tertanya tanya apa Akid dah buat pada aku? Kenapa?


kerana followers aku bertambah kerananya. :)



kerana kunjungan tertinggi ke blog aku pada hari ini adalah hasil dari penulisannya.




kerana sedikit review yg diberikan membawa seribu kesyukuran. *click gambar untuk ke blog Akid*



Thanks Akid sebab sudi listkan Miera antara 5 Blog Perempuan Yang Best. Terharu ni isk isk. Hehe. Tapi jujur, blog Miera ni biasa aje. Penceritaan hanya berdasarkan apa yg Miera lalui hari hari and yang lain just atas dasar nk berkongsi sesama bloggers. Korang yang dah follow Miera. thanks jugak tau. Tanpa korang, siapalah blog Miera ni. Cewah emo pulak. Teheee. xoxo :)

30 comments:

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

wahhh...nk skodeng la akid tuh ^^ heheh...

SAPE BOLE TOLONG CIK BUNGA INGATKAN PASAL NIE, PLEASEE :(


cik bunga bengang ar publish entry tp tak kuar kat d/board.. da tukar ke auto pon die mintak kite set date & time utk publish.. tolonggggg~~~~ :(

Amiera Hilton said...

@cintabunga : haaa skodeng jgn xskodeng. blog dia best. alamak npe boleh jd cmtu tu? ish. jp miera ushar ye

darlachinta said...

dah skodeng akid 1st time dia buat ceta psl amiera dlu..ada impak kan..;)

zaidah said...

tahniah....

Farah Azurah said...

Waahhh,beruntung mira eh ..hehe..ada masa singgh laa blog fara juga yer ..
Http://farahazurah.blogspot.com/
jgn risau,fara antra followers mira

ieyla said...

gambar ila ad kat situ la hehhehe...
makna nyer ila da follow awak =D

Amiera Hilton said...

@darla : owh ye eh? hehehe :)

@zaidah : thanks :)

@farah : yeah sure. thanks follow miera tau xoxo :)

@ieyla : hehe thanks dear follow me. ish terharu nih :)

puteri ain said...

wah ! best nya . beruntung la :)

CahayaCintaIlahi said...

wah bestnye tahniah
u deserve it ;)

akid said...

wah intro skit punya cantekk! Hahahah :D

Erm ekceli mana ada dikenali. Online counter tak pernah lepas 20 yang yang online. Kena berusaha lagi ni. Grrrr

Woh! Alhamdullillah tak sangke impak dia sampai gitu!!!!!! :D tp den still tak puas hati. Patut leh dapat lebih lagi tu.. Grrr

akid said...

blog2 tu sume, den tak mintak izin pun nak sumbat dlm entri tu. agak2 depa mrh tak?

Amiera Hilton said...

@puteri ain : hehe tq dear :)

@CCI : actually CCI patut tergolong sekali tau :)

@akid : hehe intro tu feeling A. Samad Said merasuk. tu yg cantekkk punye introo tu. hehe. alah itu pun dah kira ok. thanks tau!

Amiera Hilton said...

@akid : entah ler. tp miera xmarah pun. sebab akid buat benda elok. bukan guna blog kitaorang utk kutuk merepek2. tlg promote free adalah. hehe :)

darlachinta said...

Akid: rasanya tak marah kot mcm yg miera ckp..sbb akid tlg promote cara baik..foc lg..;)

Amiera Hilton said...

@darla : yups btol tu. berterima kasih lg adalah :)

Izyan Masri said...

WAAAH.SANGAT UNTUNG MEYH :D

Amiera Hilton said...

@izyan : manyak untung wooo..hehehe :P

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

tahniah gorjes ;)
so kena lagi rajin pasni hehe..

adik td antar msg apa kt fb?
tkt akak nak buka..bile pm balik x jawab..hurmm kompius ni

Amiera Hilton said...

@pinkymomma : akak PM? takde pun? kalau link mengarut2 tu via chatbox jgn click tau kak. tu spam bukan miera hantar. dia auto send. geram rasa! huh

Cik Cempaka said...

terharu kan bila ada yang sanggup buat camtu =)

NasZ said...

hehe...congratz..

sarah mohamad said...

wah! bestnyaaaaa. tahniah okey dear :) blog ni memang best :)

cik teynteyn said...

helo miera...

wah , bestnye camtu ..

hehe.. blog miera mmg best pon tau.

kite suke!

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

c i n t a b u n g a HENNA PRE ORDER just ready! :)

cik teynteyn said...

waaa...

bestnye..

tp kan blog miera mmg best tau.

kite suker~

Amiera Hilton said...

@cik cempaka : a'ah terharu sangat. isk :)

@nasz : thanks :)

@sarah : hehe tq. biasa je dear :)

@cik teynteyn : ish nk tutup muka ah cmni. huu..thanks dear. :)

@

Aneka Shop said...

Gler r.. naik mendadak tu.. bestnyer.. huhu

Redbloodsnow said...

sure dia sorg blogger yg sgt famos amos..hehe. nk terjah blog dia lah :D

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

dear...nnt cik bunga wat post entry utk ingredients inai tu okeh :) dun worry, dari sumber alam jugak :)

Amiera Hilton said...

@aneka : hehehe :)

@redbloodsnow : terjah kak jgn tak terjah :)

@cintabunga : hehe ok oke :)