Saturday, April 23, 2011

Maxis Customer Service. Terbaik!




Hello peeps! Nak tanya sikit ni sape kat sini pengguna Maxis? Puas hati tak? Aku pun salah sorang pengguna tegar Maxis ni. Dari zaman sekolah mula mula dapat handphone hinggalah sekarang. From prepaid to postpaid. Memang stick dgn Maxis. Pernah jugak ada number sampingan other telco tapi tak kekal lama. Sudahnya number number lain tu semua dah tak boleh pakai dah sebab lama tak aktif. Hiks.


Few weeks ago pulak, aku always duk dapat sms from Maxis utk join Mtweeter which is some kinda service utk para Twitter person mcm aku ni ha. Hehe. At first aku just ignore hinggalah one day aku terasa nak mencuba. First week trial FOC bagussss. Then aku nak stopkan service tu sebab leceh ah. Aku subscribe Mtweeter tu saje saje je. Bukan pakai pun even sekali tak pernah guna and tak tahu cmne nk guna. Leceh nak kena online bagai. So aku nak terminate cz kalau tak terminate kena charge RM2 everyweek. Tapi tak boleh! Dah send sms bagai pun still tak boleh. Aaaaa! Korang ada face the same probs tak? Dah dapat settle kan belum? Kalau belum meh sini aku nak ajar yep.


Cara senang je. Samada korang boleh call Customer Service Maxis atau hantar email/feedback kpd Maxis atau boleh adukan masalah korang tu di Twitter @MaxisListens. Tiga cara ni mana satu yg paling simple and berkesan? Aku pilih cara yg last skali tu via Twitter. Cara lain tu mcm takes time sikit nak respond. Semalam baru je aku mengadu kat @MaxisListens then tak lama lepas tu one of the Maxis supporting team reply my Tweet.





See? Same day dgn aku tweet mengadu probs aku kat @MaxisListens in a few minutes terus ada reply to my tweet. Good job Maxis team :) Then aku DM bagi phone number aku kat dia supaya dia boleh tolong check utk aku. Today ada private number call. I thought sape lah ingat malas dah nak jawab. Hehe. Owh rupanya its her, @Caroline_Maxis called me and confirmkan tentang probs aku ni and inform my subscription will be terminated. Tak sampai seminit pun lepas tu, received a sms mengesahkan bahawasanya Mtweeter aku dah ditamatkan. Ohh legaa..Takde lah tiap2 minggu telan duit aku. Hehe.


Thanks Maxis! Thanks Caroline! And thanks for reading :)

7 comments:

zippo miller said...

ooo begitu carenye ye?

puteri ain said...

saya pengguna maxis jugak :)

Amiera Hilton said...

@zippo : yeah gitu la. hehe :)

@Puteri ain: hi gang! hehe

Redbloodsnow said...

alaa..bukan pengguna maxis...hikss :D

Amiera Hilton said...

@redbloodsnow : owh kita x geng eh kak zie? hee

kucing said...

walaupon kucing x der talipon..
tp kucing suker maxis...
x taw nper.....

Amiera Hilton said...

@kucing : hehehe npe tu ek?