Wednesday, April 13, 2011

Lagi masa berpoya poya sebelum berpisah.

Hari baru dan mood baru. Mari kita lupakan pasal entry ticket free yang hiba itu dan beralih lah kepada hidup normal kehidupan seharian. Tentang hari-hari yang dilalui sepanjang berada di Kuantan. Tentang indahnya berada di tempat orang. Isk ape merepek ni.




Sekali lagi aku habiskan hujung minggu dengan yang tersayang my dear bff Najat Nasiha. Ni dah kira antara hari-hari last aku kat Kuantan ni. Lepas ni aku dah nak blah balik Terengganu so dah payah nak jumpa keluar berpoya poya bersama. Kali ni aku remind kan dia awal2 keluar pukul3 dah siap bukan pukul3 baru nak bersiap. Cz she's a Nona girl FYI. Haha. Suke sangat Nona tu. Aku melayan jugak Nona tp kadang-kadang je. Kalau dah ada plan takde lah nk mengadap sampai habis.



First thing first kteorang nak makan western actually. Tekak ni dah mengidam ngidam nak ciken cop yg terbaik. This thing korang should know why i loveeeeee sangat sangat keluar dengan si Najat ni. Sebab dia kuat makan. So aku follow jek makan kt mana-mana tempat dia nak. Tapi aku tasuke bila dia dah kenyang. Dia jadi pemalas mcm ular sawa. Aku suruh bg cadangan tempat mana nk makan pn dia xdek idea. Isk!



Artis baru nak naik. Hek kau! :P



Bakal ganti ranking Rossa and KD. haha


Lepak Coffee Street kejap cuci mata then kitaorang ke Megamall. Lama tak jejak kaki dah lain sikit rupenye. Isk. Sampai sana pandang bawah dulu "oh ada booth jual shawls and baju la kat bawah". Turunnn lah kami. Sempat la hangkut 2helai shawls murah. Hiks. Then naik balik pegi serang karaoke di Apple K Megamall. Si Najat la bising sangat nk test suara dia kat sini cz kteorang tak pernah karok lagi kat sini. Saje lah nk mencube. Dia punye rate sini aku pening. Sumpah aku pening! Kteorang ckp nak charge per hour tp dikiranya per person. Dah tu? Tak faham ah!



Takpe lah dalam tak faham pun nyanyi je lah dah org bagi mic ye dok. Hiks. Kering tekak tekak duk buat konsert dalam bilik tu 2 jam. Habis dari lagu omputih sampai ke lagu nasyid In-Team kteorang belasah. Haha. Kalaulah buat video time nyanyi lagu nasyid tu kan best. Haha.


Tapi yang tak best kat Apple K ni dia punye sistem. Bukan sound sistem tp sistem yg control timing ke ape ntah. Asyik asyik aku tengah syok syok nyanyi tengah tarik note tertinggi dah music senyap! Nak kondem aku ke ape. Rupenye sistem dia auto restart. Fffft! Kalau sekali takpe lah. Ni dalam dua jam 3-4 kali kau nak restart memang takdelah aku nk dtg dah lepas ni. Huh. Kalau lah ada disediakan peti cadangan memang aku bg cadangan kaw kaw punyeee..! Hiks.


17 comments:

Kancilbiru said...

wahhh bestnya g karok...akak selalu g karok tp tak penah nyanyi...camna tu..

Nava Krishnan said...

looks like you had a great time, keep up.

Amiera Hilton said...

@kancilbiru : laaa dah tu g karok dgr org nyanyi je ke? hehe

@nava : yeah for sure! :)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

alamak patutla sini hujan..hihi..

adik kamu sgt cantik ;)
sis suka tgk kamu dress up..nice!

Amiera Hilton said...

@pinkymomma : haip! jauh benor tu smpai kesana hujan. cukup lah kt kuantan ni je banjir..hehehe :P tengs kak. dress up miera x hot pung! :P

Izyan Masri said...

LAMANYA TAK BERPOYA DENGAN KAWAN MACAM NI T_T

Amiera Hilton said...

@izyan : npe yang? busy sgt yea? hehe

Apis Hilton said...

hah! you found me siblings..thanks for reading mine anyway!

Amiera Hilton said...

@apis : aha hello brother! :D

Fizalinolie said...

Yeah!!! Ada bakat tu nak jadi penyanyi. Heee. Sekali sekala berkaraoke best kan.

Amiera Hilton said...

@fizalinolie : heheheh. suke suke je kak :)

Atiey said...

amboi dah macam yuna dah paris hilton nie..hehe cutelah awak dik...tomey!

noorae said...

whoaa..karok (T-T)

Amiera Hilton said...

@atiey : hehe yuna ape..xpndai main gitar pun :P

@noorae : yeah karok timeee ;)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

yesss...mmg cantik! heheh :) hug u dear :)

Redbloodsnow said...

haaa karok jgn tak karok. akak tak pernah karok. sbb akak taw suara akak sumbang...miahahahaha

Amiera Hilton said...

@redbloodsnow : heheheh. miera pun suara sumbang gk kak tp harungggg je.. huhu