Monday, March 28, 2011

posto posto untuk theboss


Assalamualaikum semua readers. And hello to non-muslim jikalau ada lah kan. :) Dah hari Isnin, dah minggu last untuk bulan March ni. Means tinggal berapa hari je untuk aku prepare satu surat. Surat ape? Untuk siapa? Ehem ehem..


Aku nak tulis surat cinta nak bagi kat boss aku yang sangat baik hati. Ewah ewah nak bercinta dengan boss pulak aku ni. Gewdik tak habis-habis. Takdelah. Gurau pun tak boleh. Haih. Memang aku nak tulis surat nak bagi sama itu boss hansomm. Tapi bukan surat cinta. Sebenarnya nak tulis surat perletakan jawatan atau lebih simple disebut sebagai resign letter. Ramai jgk yang tanya kenapa aku nk resign. Sebab dia satu je. Sebab aku nak balik kampung. Nak jadi orang kampung sepenuh masa. Nak jadi suri rumah sepenuh masa. Part time tolong umi kat butik, maybe. Hehe.


Aku dah kemukakan isu ni kepada dua orang yang ada share dlm hidup aku. Sorang encik bf, sorang cik bff. Hehe. Both pon support aku punye keputusan. Alhamdulillah, at last. Actually niat ni dah lama ada cumanya tak pernah termakbul. Mungkin Allah SWT cakap jangan balik lagi kot. Hehe. Sepanjang aku merantau kat tempat orang ni, hidup sendiri, susah senang pikul sorang. Kadang-kadang sampai menangis jugak sebab berat sangat sampai tak terpikul. Nasib baik aku ada they both to help and guide me. Much appreciate loves!


Aku akan prepare resign letter siap-siap. Genap 1 April nanti aku akan letak atas meja boss notis sebulan. After sebulan aku ada lagi masa lebih kurang sebulan untuk stay sini spent time dgn orang-orang yang patut. Especially my bff Najat. Gosh! Dah lama gile tak spent time dgn dia. I've noticed bout that too babe. Dont worry I have something to share with you. Aku tahu kau mesti suka punyee. Hehe. So sesiapa yang stay kat kuantan ni yang takde kerja and nak cari kerja boleh la hantar resume untuk replace my position yea. Alah kerja biasa-biasa je pon. Gaji tak hebat pong!


Sebenarnya berat hati nak tinggal company ni. Gaji aku ok, boss pulak baik gile. Segan aku nk bg resign letter. Haih. Tapi nak tak nak aku terpaksa. Kalau aku tak blah sekarang, bila lagi aku nk buat kan? Pas ceroh segan, letihlaaa. Hehe. After this new life, new home, new me, new new new. Yessza! :)


10 comments:

Azimat Cinta said...

nk aply boleh????/hehehehheheh...

Noraini Mohd Zain said...

yerke yunk?? dah tu kerja apa kat kg?? dah ada keje ker??

Azimat Cinta said...

nk aply boleh???

Amiera Hilton said...

@Azimatcinta : haha boleh boleh. :P

@Nor : yups. taktau lg nk buat ape. yg penting balik dulu. hehe

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

mungkin rzeki kamu dtempat baru..
hope kamu enjoy nnt ya ;)

eppy blogging dear~

Amiera Hilton said...

@Pinkymomma : thanks dear. insyaallah. :)

O'gosh said...

hoho..bestnya xyah keje..

Amiera Hilton said...

@Ogosh : mane ade xyah keje yang. kena keje la tp xtau lg nk keje ape pulak pasni. byk choices :)

cik ain said...

walawei..byk choice ker miera??byk dapat offer lagi bagus ker miera..??watper je pasni..?

Amiera Hilton said...

@ain : hehe takde la byk sgt choices. tp boleh la utk buat pilihan tu. tengok je la ape keje miera buat pasni yea. hehe