Monday, March 28, 2011

Berkongsi Trafik Dari Bangku Kosong


bangkukosong



Sedang aku berblogwalking tadi, aku jumpa sesuatu yang menarik perhatian. Segmen ni dibawakan fresh dari ladang oleh Enchik Tuan Rumah Bangku Kosong. Nak tahu kenapa aku cakap segmen ni menarik, korang boleh click gambar di atas atau click di link yg aku bagi.


Kenapa trafic itu penting bagi aku? Ape kepentingan trafic terhadap blog aku? Banyak kepentingannya. Trafic sebenarnya memang penting bukan saja bagi aku, malah bagi semua bloggers pon. Trafic lah yang menentukan kedudukan blog aku ni dalam dunia blogger. Trafic jugak dapat membantu aku menjana idea untuk lebih meng-post entry demi entry everyday. Memang ini blog personal aku. Tapi dalam dunia blogging ni salah satu faktor aku berasa puas bila blogging adalah dengan jumlah trafic yang meningkat. Dengan adanya trafic terutamanya unique visitor, blog aku akan lebih dikenali. Kalau takde orang datang, tak best jugak aku tulis menaip panjang lebar. Dok gitu? Hehe.


Selain tu jugak, dengan adanya trafic aku dengan para blogger lain boleh mencipta hubungan maya antara kami and share idea, isu semasa, pendapat and ape2 je yang boleh dikongsi. Aku jugak buat blog ni sebagai sumber sampingan aku. Aku menulis, adanya trafic and melalui trafic aku mendapat hasil. Seriously, aku always check aku punye trafic melalui Nuffnang. Bila tengok ada peningkatan jumlah trafic setiap hari, happy kot.


Okey itu je bebelan aku utk segmen ni. Ngahaha. Korang kalau nak join segmen ni jugak boleh la tekan kuat-kuat kat sini. Hehe. Jom memeriahkan lagi dunia blogging!

10 comments:

Izyan Masri said...

FUYOOH.DAH KELIK BELOG TU :D

Amiera Hilton said...

@Izyan : jom kita meriahkan segmen tu sama2! winks! :)

Aina said...

salam kenal..

jom..jom heboh heboh:P

risa said...

halo halooo...traffik light tempat saye selalu rosak..ngeee

Amiera Hilton said...

@aida : hi. salam kenal jugak. yes heboh heboh hebohh! hehe

Amiera Hilton said...

@risa : haha. tarfic lite rosak kena cepat repair. nenti kebabom bertembung. huhu :P

hasrul hassan said...

Salam.
Terima kasih kerana sudi join. :)

Amiera Hilton said...

@hasrul : wslm. tengs jugak bro sbb sudi dtg jenguk :)

Axieda'great said...

saje melawat geng biru

Amiera Hilton said...

@axieda : geng biru?? thanks dtg :)