Friday, March 18, 2011

Menu : Nasi Ayam Crowne Plaza di Tanah Putih


Assalamualaikum.

Salam Jumaat untuk semua. Dah Jumaat? Means today is the last day. Esok dah Sabtu. Sabtu encik bf dah balik KL semula dah. Isk isk. Pasrah pasrah. Okey lah takmo sedih sedih hari Jumaat cmni. Tak manis. Hehe.

Oh semalam mcm yang telah aku update dalam Facebook and Twitter, ada orang rajin nak masak nasi ayam. Nama dia Encik Hafiz Zain. Eh silap. Hafiz Izham merangkap pacar gue. Hehe. Tahu dah dia bosan lettew duk rumah lama xde buat keje. Lemau lemau. So pagi-pagi semalam aku bangun awal bersiap cepat-cepat. Tolong dia pegi beli ayam fresh kt kilang yg supply ayam-ayam ke market yang dekat dengan office aku ni. Harga murah la sikit dari tempat lain. Then dia hantar aku ke office and seterusnya jadi suami separuh masa pegi ke pasar beli sayur. Haha. Padan muke.

Aku mengaku aku tak hebat bab-bab memasak dan kerja-kerja dapur ni. Tapi masih belajar sedikit demi sedikit. Kalau setakat sardin and maggi tu memang hebat la. Yang lain cannot cannot. Makan sendiri boleh. Hehe. Woot! Seharian kot aku tak makan ape-ape. Breakfast nasi lemak je sikit. Semangat nak merasa nasi ayam air tangan "Chef" Crowne Plaza punye pasal. Dah tu hari-hari masak utk guest je, special guest ni nak jugak merasa kan. Since memula couple lagi aku duk mintak nak rasa dia masak tapi tak dapat-dapat. Kali ni dapat jugak tapi bkn aku yang suruh. Haha.



Nasi kurang terserlah warnanya disebabkan kekurangan planta, kata encik chef of the day.



Ayam yang direbus and dibakar. Yummeh!



Sup, sambal, kicap and sayur. Sambal tu sedap!


Overview. Ecewah :P

So semalam aku baham makan nasi ayam tu menambah sepinggan lagi. Tak boleh la nk tambah banyak-banyak pinggan. Malu la ai depan mamanya. Huhu. Sedap even ada sikit kurang kata mamanya. Tapi kt mulut aku ok je. Hehe. Yelah encik bf awal-awal lagi dah cakap kt aku nasi ayam tu bukan sepenuhnya dia buat. Mama pun tolong buat jugak. So thats why lain sikit. Kalau dia yang buat sepenuhnya, dia akan buat guna resepi yang biasa dia buat kt hotel. Nevermind la, janji sedap and kenyang dimakan. Hehe. Oh, sambal yang dia buat tu aku suke. Aku memang tak tahan kalau makan nasi ayam and sambal rasa masam-masam pedas. Wallaweh kecurrr air liur!


The co-chef of the day. Chef Iz


The chef of the day.
*awak, awak still hutang kita spagetti bolognese tau! ;P *



p/s : Satu-satunya 'breakfast' yang memberi anda duit. Mixfm breakfast show.

2 comments:

♥e'in♥ said...

dear,,, i t'liur.........

Amiera Hilton said...

@e'in : teheee..g masak yang! hehe :)