Monday, March 28, 2011

Majlis Pertunangan Suhaila & Hamdan


Sabtu lepas aku, Najat, Ain and E'ein pergi terjah Jengka ramai-ramai. Ada event penting yang wajib dihadiri. Its Ella's enggagement day woot woot! Gosh. Aku terkejut kot masa Ella jemput ajak datang dia bertunang hari tu. Takde angin takde ribut duk diam je diaorang kat sana tetibe dah nak bertunang. And yes aku super duper excited to know this very gooood news. Ramai-ramai geng kteorang dia yang first kot. Dulu kteorang slalu cakap nanti nak tengok sape antara kteorang yang kawen dulu. Rupenye Ella first. Kecik-kecik cili padi you! Hehe.


Actually aku kerja half day that day. Penat tak penat pun aku redah jugak nak jugak pergi dia punye pertunangan. Satu geng kot, tak pergi tak syiok kan? Hehe. So aku pergi lepas balik kerja naik satu kete dgn Najat. Ain and E'en naik satu kete lagi asing. Najat drive so aku boleh relaks krohh and potpetpotpet je tak payah fokus. Hehe. Kteorang ikut hiway so makan masa 2jam from Kuantan ke Jengka. Kalau jalan biasa for sure lah lagi lama kan. Standardlah tu.


Sampai-sampai sana dah ter-miss jalan nak masuk ke rumah Ella. E'ein punye psl la ni. Hikhik. Then kteorang pusing balik masuk jalan ke rumah dia. Confident je park kete kat banyak-banyak kete lain park jugak. Touch-up sikit then confident lagik turun kete. Jalan kemain lagi melenggang. Sekali ada sorang kakak tu tegur "dik, kat sana khemah jamuan je. rumah pengantin kat sana tu". Ok kteorang blurr. Pengantin?? Kteorang dah pelik. Amboi kau Ella meriah sakan buat dah gaye orang kawen je ni. Tak sedap hati. Aku call Ella. Silap majlis daaaa.. Muahahahah. Malunyeee. Nasib baik tak masuk rumah lagi kalau tak boleh tahan tebal muka. Haha


At last kteorang sampai jugak rumah Ella. Cik Intan dah berdiri kat luar rumah sambil buat muke. Sorry la makcik! Hehe. Tapi Intan still maintain macam dulu. Lawa tak hingat! Jeles aku. Sampai je peluk-peluk sambil muka excited tu haruslah ada kan? Hehe. Lama tak jumpa kot! Then serbu bilik bakal tunang orang. Ambik kau sekali jumpa dah cm x gaye bilik orang nk bertunang dah. Gelak kuat-kuat sampai orang tegur suruh senyap. Ngeheeee :P Meh aku tunjuk sikit gambar sekitar majlis berlangsung.



hantaran kedua-dua belah pihak





pelamin yg simple tp cantik




berseri-seri muka




cium tangan bakal mak mentua tu kuat-kuat yea Ella.




Ella & Hamdan. malu-malu pulak haih



Cantik kan Ella?? Sape cakap tak cantek dia jeles letew! Tuannye kecik je, kulit putih memang kena la dengan si lelaki. Hansomm, baik. Bak pinang dibelah sepuloh la kata orang. Hehe. Masa kteorang tengah makan, datang sorang makcik bertempek kat meja kteorang. Peramah kot makcik tu. Suke bebenor kat Ella ni siap amek gambar cium-cium pipi Ella kot. Hehe. Dia cakap "untung sape yang dpt Ella. dah la cantek, pandai masak, peramah, baik. makcik dulu nak jugak kenenkan dia dgn anak makcik tp takot dia xsuke pulak". Haa kau, ingat senang makcik-makcik nak puji melambung anak-anak dara skrg. Susah tau. Untunglah untunglah! :P


Jom tengok lagi gambar-gambar Ella yang cantik tertarik kau memang da bomb! Hikhik


serious cantek kawan aku ni that day








Alohh cik abang dia da nak balik tu. Muka sedih la pulak. Tak yah sedih-sedih la tak lama dah tu boleh je nak berkepit memanjang. Hikhik. Untuk Ella and tunang, congrats! Cepat-cepat naik pelamin yea. Semoga korang bahagia always. Ingat, bertunang ni banyak dugaan. Ape-ape jadi, bawak bersabar k. Lepas ni aku follow. Jangan risau. Haha. :P



p/s : banyak lagi gambar nk share. outdoor and indoor. tunggu next entry kayh!

9 comments:

storyfromme said...

cantik kawan miera tu.congrats to her :)

Amiera Hilton said...

@storyfromme : yup dia mmg cantek. :)

cik intan said...

weeeeee ella memang LAWALAWALAWALAWALAWA ..tunang pun da cmni, kalau kahwin mau meletuppss letupss huhu!!

tahniah ella!!

madammondoq said...

salam..

nice blog..

salam singgah ke blog saya tuk tahu apa panggilan hangit yg saya dapat..

TQ

Amiera Hilton said...

@Intan : haha tau xpe kn.. nti da kwen meletops ah. xsbr aku heheh :)

@madammondoq : thanks sudi dtg sini :)

Adzriel AB said...

mestilah malu2...baru bertunang

http://adzriel.blogspot.com/2011/03/jangan-pegang-pegang.html

Amiera Hilton said...

@Adzriel : hehe tu lah kan. :)

O'gosh said...

canteknya..miera bila plak...

Amiera Hilton said...

@Ogosh : hehe miera lambat lagi dear ;)