Wednesday, February 16, 2011

perbezaan umur jadi punca.


Hello, Assalamualaikum, Salam Satu Malaysia.

Can you see how happy I am today?
Kebengangan dan kemarahan semalam dah tamat.
Especially after keluar with Najat and adik-adiknya.
Punyelah tak boleh simpan marah tu.
Jumpe si Najat, terus kebabomm dlm kereta.
Well, she's the best ears for all my probs. Tq toche arigato :)


Btw, today tgh reply komen-komen with my old fren Aifa,
She asked me soalan-yang-sangat-common-di-usia-ini.




the halfway conversation.

See see! Eh boleh nampak tak ape yg aku print screen tu?
Okey dipendekkan cerita, dia tanya aku psl kawen la yang.
Hadoi. Penat nak menjawab the same answer.
Which is ' I tunggu you kawen dulu lah" ihik ;P
Then aku terfikir lah.


Flashback to the old time, which is about 6-7 years ago.
Im still so young. Still goes to school everyday. Wearing school uniform.
Meeting friends at school everyday. That was awesome u know!
No commitment at all. Nothing to take so serious.
Everything to think about is HOMEWORK HOMEWORK!
Betul atau tidak?

School-hood, takde sebarang tension nak terasa.
Melainkan tension dgn kerja sekolah yg berlambak.
Cikgu yang garang and suke denda orang.
Macam mana nak settle task yg cikgu bagi.
And one more thing should be on the list, boyfriend.
Yeah or no?

Kalau time skolah dulu, kalau boleh dapat bf hensom memang terer lah kn.
Nak nak lagi kalau si bf tu anak orang kaya, bijak and tak pernah couple.
Kira kita lah first love dia. First love lah sangat. haha
Then kekadang kalau yg malu-malu tu, tulis surat nak kenal.
Siap tulis lagi "Pecah kaca pecah gelas, lepas baca harap balas".
Dah nampak sangat tu berharap. haha
Bila sidia pojaan hati reply surat tu, ayat bunga-bunga bagai.
Hati mulalah cair tak hingat. Pastu sengih sorang cm kerang busuk.
Pastu kecoh satu kelas satu skolah kau couple dgn budak tu.
Lepas tu lagi, kalau jumpa kawan-kawan, semua tanya pasal bf.
Lepas tu, dating kt skolah time rehat or time balik skolah.
Lepas tu bil telefon rumah melambung sebab duk bergayut je.
Sweet ke tak?


Dan sekarang back to the reality life as now on 2011.
Aku dgn tak rasminya dah pun mengjangkau umur 22tahun.
Umur yang aku rasa kalau time skolah dulu dah pk org tu matured lah.
Padahal matured atau tidak seseorang itu bukan terletak pd umur.
Tapi terletak pada tahap pemikiran seseorang itu.
Sokong atau bangkang?


Hala tuju hidup sekarang aku rasa utk satu impian je.
Masa depan dan cita-cita. *eh, itu dua la mek.*
For those yang still studying in uni or wherever, xsabar nak habis belajar.
And utk org cm aku ni, yang belajar tak hot sangat penat mencari kerja.
And memang tak kn lari kemana lah pasal satu issue ni.
Tak kira lah among friends ke, sedara mara ke, siapa ke.
Kalau jumpa je soalan yang biasa diajukan pasal kawen.
Kawen kawen kawen. Sampai dgn aku aku skali tye jugak. haha
Well, its a common thing i guess. During this age.
Im already 20 and above so aku selayaknya dah boleh kawen.
Kawan-kawan aku pon dah raaaaamai gilaa yg dah kawen.
Siap dah ada anak dah pun. Bestnye korang kan.
And ada jugak yg dah bertunang and akan kawen tak lama lagi.
Kalau org tanya pasal kawen, semua akan kaitkan dgn jodoh and seru.
Semestinya lah. Kalau tak sampai seru, jangan berangan lah.
Iye ke idak?


So, the main point yg aku nak sampaikan kt sini is :

Sekian, terima kasih kerana sudi membaca kemerepekan aku ini.

4 comments:

Just The Way You Are said...

hidop miera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

halen said...

owhoho.. 22thn erkkk adik la ni. anyway ur love story zaman skolah tu so sweet. lebih kurang love story akak jgk muhahaha..

Amiera Hilton said...

@JTWYA : hehe hidup semua!! :P

@Halen :a'ah 22thun baru..muda lg..hikhik..alamak itu bkn my love story. itu kesimpulan dr zaman skolah sy n kwn2. ada jugak story sy tp selit2 je. hehe :)

Adzriel AB said...

22...muda lagi. tapi akak dpt anak sulung age 23... dah kawin cepat. tak kisahla,... jabji bahagiakan.