Saturday, February 26, 2011

im stress. enaf

Google



Aku tension. Stress. Serabut. Semua ada. Today is just like everything is going wrong with my job. As usual, every week Ms.Chan akan kutip bil-bil and resit-resit yang ada pada aku. Cz im handling petty cash for my company. At first memang rasa berat nak terima tanggungjawab handle bab-bab duit ni, but I have to.


Kepada akauntan-akauntan kat luar sana, korang memang terbaik. Aku cakap mcm tu sebab aku tahu macam mana perjalanan keluar masuk duit company and how to manage company's account even bukan aku yang buat semua tu. I've learnt a little about it. Serious, pening sangat-sangat. Everything must have the black and white proof and bil-bil semua mesti teli *i dunno the right spelling of this word* dengan system. Pening!


As for today, Ms.Chan ambil semua bil-bil yang aku pegang which is melibatkan pengeluaran petty cash yang aku handle. And minggu ni actually memang minggu busy company aku. Ulang alik ke site. Petty cash yang aku handle mostly digunakan utk bagi staff-staff isi minyak everyday utk pegi site and bayar some cash bills. I thought this week gonna be okay as usual. Tapi jangkaan aku meleset. Like serious.


Satu bil petrol tak cukup. Aku pening merata tempat akucari. Takde. Fine, itu memang kes tak berapa serious bagi aku. Sebab maybe aku ada tercicir kat mana-mana. Pi mai pi mai tang tu jugak. Kalau cari betol-betol jumpa lah tu. But then, aku kira semula balance yang ada setakat hari ni. First calculated, total tak sama dgn balance yang ada. Aku pass bagi Ms.Chan kira herself. The same. I was like "hah????". Sumpah terkejut bagai ape. Sebab yang tak cukup bukan seringgit dua. Tapi tak lah banyak sampai tiga angka.


And yes, this things buat aku stress. I mean, really really. Stress and tension sampai nak nanges time tu jugak. Sebab aku bukan jenis tangan panjang songlap duit orang okey, apatah lagi duit company. I dont mind paying back duit yang short tu. Tak kire lah either aku pay dgn duit sendiri or tolak gaji. Memang tak kisah. Tapi macam mana dgn kepercayaan bos aku kt aku? He would think negative on me. This is serious case for me. Aku tak amek duit orangggg!


Macam yang aku cakap tadi, minggu ni minggu busy kt company aku. Duit keluar bercucuran. Sometimes diaorang ni datang serentak serbu aku mintak duit itu lah, ini lah. Terkadang aku lupa nak write down sebab datang serentak mcm tu. Tapi biasanya lepas tu aku tulis jugak. Takkan ter-skip mana-mana duit yang keluar. Tapi kali ni aku blurr. Blur sangat-sangat. Dah ingat satu yang aku lupa nk write down tapi tu pun still not enaf. Ada lagi yang missing. OMG!


Ms.Chan asked me to think deeper. Where does the money goes. I know she trust me. Tapi keadaan ni tak best. Sangat sangat! Ya Allah, tolong aku. I just wanna cry and hoping for my brain to think deeper and harder. Thats all.


5 comments:

chenta_shazana said...

sedey aku bcer..hrp2 jupe la ea...

miss aifa said...

cool beb....dok diam2 dah igt blik,msti leh jmpa la......

Amiera Hilton said...

@Zana : tu lah psl. blurrr aku. *sigh!

@Aifa : dah buat tp xmenjadi pon? hehe btw thanks! :)

sya rossa said...

laa...sabar ye..

Amiera Hilton said...

@Sya : thanks :)