Monday, July 15, 2013

Engagement Preparation - Mini Pelamin

Assalamualaikum.

Mata mengantuk ya hamat. Bangun sahur tak tidur2 dah sampai sekarang. Badan lemau yang amat atas faktor keterlaluan melampau berada di dalam bas yang tak empuk. *ayat ape nih*

As for today, Im going to share about my e-day preparation. Lets call it as Part 1 - Mini Pelamin! Yeah mini pelamin atau nama pendek dikenali sebagai Dais is one of the first thing first which came across my mind bila decide nak bertunang. Instead of e-day outfit. Hehe. Sometimes fikir macam mengarut pulak. Patutnya first thing fikir haruslah cincin! Ka-ching!

Okay. Lets no merepek repek. Disebabkan miera ni jenis yang TAK SUKE sarat so i go for a simple one mini pelamin. Bukan cakap sarat tu tak cantik. Kalau pandai menghias yang sarat pun boleh jadi cantik. Kalau tak pandai menghias jangankan yang sarat, yang simple pun hampeh. Kan? Tapi ni semua berkaitan dengan taste masing-masing. Lain orang lain taste lain ragam. Right?



By Zaifie Zainal. Wallaweh. Cantiknye. Simple sangat. Suke! Tak perlu bunga too much boleh nampak cantik jugak. Bayangkan miera yang duk atas kerusi tu. Ohsemmm. Heeee :P



This one pun nice. Color sangatlah sweet. Ala-ala garden gittuewww! 



Jeng jeng jengggggg!!!!!!!! Yang ni super duper ohsem. Omagad pengsan kejap. This is so Amiera Hilton! I love everything about this dais. Simple. Color very soft but still can stand on its own. Seriously, suka suka suka!

Mine? Soon after my e-day miera tempek gambar kat sini ok. Actually tengah berdebar-debar ni sebab tak tau hasil bridal yang tempat miera amek pelamin tu camne jadinya. Adakah ianya seperti yang dimimpikan atau sebaliknya?? Marilah kita sama-sama pasrah.

Till then, darlings!

3 comments:

Syera Begam said...

aku suke ayat kau..marilah kite same2 pasrah....hahah

combi said...

nk ngs tgk pelamin cantek2 T.T

amierahilton said...

syera : aku pasrah awal2 sebelum aku terpaksa pasrah tanpa kerelaan. mcm kau. hahah

combi : sila menangis ok. jom sama2. haha :P