Tuesday, June 28, 2011

Pulut Pauh with the bestie


Ape punye pelik perangai aku ni. Time hari puasa ni la rajin nak update blog. Update pulak pasal makanan. Memang sengaja nak test iman la ni. Kalau tak tahan, menjawab la sendiri. Huhu.



Haaa ni la dia Pulut Pauh yaw! Sodappppp tp kawan aku yang dah biasa makan cakap ada yg lagi sedap. Entah la tu pengalaman pertama kot aku rembat pulut pauh ni. Cz makanan ni takde kat ganu apatah lagi kuantan. Hehe. Kalau nak makan kena berjalan jauhh sampai ke kelantan ni haa belah-belah Rantau Panjang. Ni pun dapat try masa pergi bestie aku kawen that day kat Rantau Panjang. Terus panjang kaki berjalan ke sempadan Golok. Haha :P




Senyum lebar dapat try makanan baru. Huhu. Pulut pauh ni mcm pulut-pulut lain jugak cara hidangan dia. The same way with pulut durian jugak. Ada pulut and pauh (mangga) kat sebelah. Kalau letak pauh manis memang lagi sedap! Masa sampai je order kitaong aku da kecur air liur tp buat relaks sudah. Haha. Kalau kurang manis, tambah ajo gula jadi la manis.




Thanks Yus sebab beriye nak perkenalkan aku dgn pulut pauh ni. Hikhik. Boleh jadi tourist guide la kau. Macam-macam tahu. Huhu. Eh chop, aku sempat jugak hangkut memborong barang kat Rantau Panjang ni. Nasib baik terlepas Kastam check! Hiks :P

4 comments:

Akid azami said...

pulut pauh?? sodap ko?? :D

SweetLikeWhat said...

tak pernah makan pulut pauh.. :)

sHiLaziZi said...

Lama x update blog. Ape cer?

sHiLaziZi said...

Rindu nk baca latest entry kat sini