Monday, April 4, 2011

Tips : Tingkatkan earning Nuffnang


Kadar pertumbuhan blog sekarang makin meningkat. Bloggers pula berebut rebut nak dapatkan trafic and earning utk blog masing-masing. Itu suatu perkara yg bagus, bukan yang tak bagus ok. Makin banyak blog baru wujud, makin besarrrr lah dunia blogger and social network kita kan. And yang penting bloggers semua bernaung di bawah satu punca, Nuffnang.



Hebat betul penangan internet, blog dan Nuffnang sekarang kan. Sampai boleh wujud satu komuniti yang besar dalam alam maya. Semua bloggers skrg berebut nak earning Nuffnang mereka masyukk kan? Ini nak bagi satu tips. SATU je okay. Sebab tips ni pun aku baru je jumpa and aku baru je selesaikan. Sebelum tu sila tengok gambar kat bawah ni dulu. Tenung and fahami betul-betul.



Err ape benda monster comel warna oren tu? Hehe. Itu aku tak tahu. Tapi itu adalah satu survey anjuran bersama Nuffnang dan ChurpChurp. Ha kalau dah namanya pun survey so korang kena lah jawab soalan-soalan yang diberikan dengan jujur dan ikhlas. And satu lagi nak highlight kat sini, Nuffnang and ChurpChurp nak bagi kita free free RM1 untuk 1000 Nuffnangers and Chuppers pertama yang menyelesaikan survey ini. Got it? Itulah tipsnya. Ape-ape tugasan ke survey ke ape ke kita buat je. Hehe.



Mana nak jumpa benda alah monster oren comel ni? Korang boleh jumpa monster comel ni kat bahagian bawah-bawah Nuffnang korang. Size dia sederhana je bergantung kepada makanan dia that day. Haha tak ok itu tipu. :P And kalau malas bukak Nuffnang / ChurpChurp, korang boleh jumpa monster ni kat dalam blog korang sendiri kalau dia keluar kat mane-mana bahagian advertisement Nuffnang hokay.




Aku dah kasi settle survey ni semalam. Korang bila lagi? Kalau yang belum ada ChurpChurp account tu, korang boleh signup kat sini yea.

15 comments:

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

NICE SHARING DEAR ;)


DAH RENEW IC BELOM? CEPAT!!!

PERNAH DAPAT BE TAK? APE JADI PAS KITA DAH DAPAT BE EHH?? SHARE SKET

Amiera Hilton said...

@cintabunga : :)

Atiey said...

mummy tak pernah dapt..huhu sedih...

Amiera Hilton said...

@atiey : takpe mummy. usaha lagi. miera pn bkn join Nuffnang then terus dapat earning. lama jugak menunggu. :)

Redbloodsnow said...

WAHHH! SKRG GAK ZIE BUAT..KEHKEHKEH

Amiera Hilton said...

@redbloodsnow : haaa buat kak zie jgn x buat. hehe. :)

iza said...

hi amiera,
saya baru je follow u, n ur twitter too....love ur blog ...

Izyan Masri said...

WAAH.MCM BERGUNA JETHANKS YE YANK XD

Amiera Hilton said...

@iza : hi dear. thanks ya follow me :)

Amiera Hilton said...

@izyan : no probs. sharing is caring :)

akiN aMar said...

wah..info yang menarik!!tq..;)

bobiedanbad said...

ooo..baru tau. td terserempak dengan monster ni tp akak abaikan..nk carik balik monster ni

zippo miller said...

Ramai Peminat Cik Hilton ni.hahah td Zippo Masuk Nuff jap, Nampak gk Monst tu, lupe lak nak wat..

Amiera Hilton said...

@akin : welkam! :)

@bobiedanbad : hehe cari kat nuffnang senang. dia xlari kemana pun :P

@zippo : lorh g buat cepat. hehe

Azam lukman said...

blogwalking .....pls visit me at makeueasy.blogspot.com