Friday, March 25, 2011

Bunuh diri bila dah bosan hidup.



p/s : jangan tiru aksi ini. BAHAYA!


Dah tengok video kat atas? So ape pendapat korang? Video ni dah tersebar seluas-luasnya di facebook and laman youtube since semalam lagi. Dah petang kira-kira pukul4.30 mcm tu lah aku dapat tahu news ni melalui kawan-kawan dlm Twitter. Tapi sebab dah petang nak balik kerja so aku malas nak update entry terus. Biarlah lambat pon. Seorang perempuan membuat cubaan utk membunuh diri di KB Mall, Kelantan. Sekali lagi nama Kelantan dan KB Mall naik. Untunglah!

Haila. Ape nak jadi lah manusia sekarang. Dah puas hidup gamaknye. Dah cukup pahala dia kumpul kot. Ceciter sikit ngape nye jadi cenggitu? Ada orang cakap dia nak bunuh diri sebab frust dgn result SPM. Ada yang ckp dia frust dgn pakwe. Tak tahu mane satu sebab utamanya and kalau nak tahu pegi la tye tuan punye badan sendiri. Ye, pegi la tanya. Tengok video tu elok-elok. Masa dia jatuh tu then orang cakap dia xmati pun kan? Hidup lagi tu. Tak mati pun sebab pihak Bomba sempat selamatkan dia. Maybe pihak Bomba pasang net kat bawah tempat dia nak terjun tu. Lahai, percubaan awak gagal la. Lenkali kalau nak terjun pegi la kt KLCC ke KL Tower ke. Baru la Bomba x sempat nak datang selamatkan kau! Ngahaha. :P



Aku paling tak suke dgn aktiviti membunuh diri sendiri ni. Tak bersyukur dengan nikmat nyawa yang Tuhan bagi. Kau tahu tak hukum bunuh diri tu HARAM?? Ok dah. Aku taknak ceramah panjang-panjang nanti orang hentam aku mcm-mcm. Aku tahu. So aku keluarkan pesanan khidmat masyrakat aku melalui Twitter. Haha. Benci tahu dengan bunuh-bunuh diri ni. Tapi kalau nak bunuh sangat diri tu, bunuh la cepat-cepat. Jangan duk buat drama sangat kat atas tu. Berjalan-jalan dulu la ke hulu ke hilir. Kalau rasa dah nekad sgt tak nak hidup, naik bangunan tu terjun la terus. Senang. Atau kau memang saje nak buat drama? Yelah, dah orang selamatkan kau. Kau x mati. Tapi kau boleh jadi femes! Masuk paper front page, keluar tv terpampang muka kau, nama kau. Kalau artis nak jadi femes kena buat kontroversi dgn pakai seksi meksi, gossip sana sini. Orang biasa pulak mcm ni ke cara nak jadi femes? Ingat sikit mak bapak adik abang atuk nenek maksdare paksdare kt rumah tu. Jangan malukan keluarga. Insaflah!

7 comments:

Izyan Masri said...

AIPP,SUSAH BETUL ORANG NAK CEPAT FAMES GUNA CARA MACAM NI.:D

fie_na said...

cuba miera pegi tnya dia. pastu updte okay. fna nak tau jugak knp dia buat mcm tu. dlam firasat fna,dia nak tunjuk bakat stunt dia kot. pasnih musti rmai pengarah amik dia. bhaha =D (mulut jahat sikit, oppss)

Ferdaus Zulkifli said...

tah papelah orang tuh..nway i think dye tuh xlah nekad sgt an nak terjun...hihu

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ello sayang..
kak pinky folo u here ;)

pssttt..betul2..nak terjun terjun le cepatkan...ni duk was was lg..aihh..cepuk kang.. ;p

saje tau nak glam..ahahaha

Amiera Hilton said...

@izyan : tu la kan. senang2 je boleh femes. huhu ;)

Amiera Hilton said...

@fiena : haha. alaaa tadi lupe nak mtk no fon dia la...da xboleh kontek dia nk tye psl. tu. huhu :P

@ferdaus : miera pn rasa cmtu. sbb tgk dia cm nerves je tu nk terjun. huhu :)

Amiera Hilton said...

@pinkmomma : thanks follow me dear :) a'ah terjun je la cpt2. haih. sje je kan. haih