Friday, February 18, 2011

Perempuan, Lelaki, Svenson dan rambut.

Google image

Rambut itu mahkota seorang perempuan. Sebab itu ianya perlu dijaga rapi. Dibelai setiap hari dan diberikan vitamin yg secukupnya. Perempuan dan masalah rambut tak boleh dipisahkan . Dah mcm kembar. Kalau dah nama perempuan, ada lah jugak masalah rambut even masalah paling kecik sekecik-kecik kuman. Isn't it?


Well, as for men pon facing the same problemo. Antara masalah yg kita hadapi adalah rambut rosak, rambut bercabang, rambut kering, tak terurus and problemo yang very the similar antara perempuan dan lelaki ni adalah masalah keguguran rambut. Especially for perempuan kat luar sana yg bertudung every day. Kesian rambut lemas diserkup dek tudung yg tebal tu. Masalah keguguran rambut ni dikaitkan dgn banyak faktor, antaranya tekanan kerja yg bertimbun, stress, genetik, persekitaran, pemakanan dan cara hidup dan lain-lain.


Apa yang korang buat bila korang kena hadapi masalah sebegini rupa? *alah ayat skema pulak*. For sure korang akan betambah tambah stress kan? Dah lah prob tu disebabkan oleh stress salah satunya, the korang pegi tambah stress pulak. Dah tu bila nk solve. hehe. And semestinya saloon menjadi rumah tumpangan kita yang jarang-jarang pergi. What do you expect from saloon? Oh kalau pergi saloon ni confirm rambut aku okey semula ni. Or, aku tengok iklan syampu tutttt dalam tv semalam macam bagus je. Or, oh kalau pakai ape yg staff saloon tu suggest mesti menjadi. To be honest, I don't really trust their suggestion at all. Kekadang diaorg ni cakap kosong. Ada jugak yg memang betol2 bersemangat nk tolong solve prob kita but ada jugak yg tidak.


Dah kalau asyik ke saloon every month and duit pon macam air je keluar time bayar buat treatment tapi hasilnye takde, so duit yang kita bayar tu utk ape actually? Nak pergi buat treatment kt hair centre yang mahal-mahal pulak, duit tak cukup. Nanti nak makan ape. Alahaii..bukan cakap korang je, aku pon facing the same prob lol. Aku sangat admire dgn pemilik-pemilik rambut yang panjang and lurus or bervolume. Ohmaiii..gojes gojes!


Where to go? How to solve this problemo? Don't worry. I've found Svenson you guys! Svenson tengah buat contest. 10 pemenang bertuah akan dapat FULL CARE HAIR TREATMENT WORTH RM290! Awesome! So, korang-korang yang bermasalah rambut and rasa nak buat hair treatment FULL lagi, apa kata korang join contest ni? Macam mana? Senang je caranya janji ada facebook account. Then follow the instruction yeah. Then if korang bertuah, untunglah badan!

4 comments:

.::cintabungablogspot::. said...

follower ke 80! yeayyy :)

sekamar rindu said...

salam..


setuju...rambut adalah mahkota..

kalau lelaki?

*folo ur blog..

Halen said...

haa sesuai sgt la topik ni nk jwb. sy skang mmg menghadapi masalah rambut gugur yg kritikal sgt. pantang dibelai2 skit gugur la rambut tu. rasanya mcm nk potong je bg pendek senang skit. xde la stress tgk rambut merata2.

Amiera Hilton said...

@cintabunga : hello dear. thanks sudi follow. terharuu..huu..keep in touch ya :)

@sekamarrindu : wslm..kalau lelaki?takhta maybe? hikhik. btw thanks. appreciate it :)

@halen : yeah? klu cmtu try la join contest tu..who knows your luck kn. ;)