Sunday, July 18, 2010

i ♥ makeup CONTEST


sila copy paste link ni kalau rasa nak join jugak -->
http://catalunya-playground.blogspot.com/2010/06/i-love-makeup-contest.html

hikhik.gewdix je rasa bila dah join satu contest nak pulak join satu lg.tamak je kn.hehehe..xkisah lah sebab aku xde keje nk buat.so baek aku mencuba nasib aku kot2 lucky kn.hehehehe..contest ni dianjurkan oleh Cik Intanadia yang aku baru jumpe blog dia dan terus follow sebab menarik lah.hehe.then ada pulak contest ni so join lah ape lg kan..
owh back to title i ♥ makeup.yes im a makeup gurl okay.not all the time and bukan lah suke yg tebal2 fake giler tu..tp paling kurang pun mestilah pakai foundation, compact powder, blusher n lipgloss utk ke mana2..just nice je pakai tu.but utk pegi mane2 event baru la akan mekap tebal2 sket..sbb kalau x nmpk mcm biasa aje xsesuai pulak :)
hehehehe. okay so here goes the pic for the contest.jeng jeng jeng........







pic for the contest :)
details about the makeup:
use naturactor foundation(natural) which is well-known among professional makeup artis.sgt lah best pkai foundation ni tau.
use MAC compact powder and loose powder for a better smooth makeup.
for cheek, use blusher color orange2 from MAC also sbb nk sesuaikan dgn dress
and shawl.
for eyes, combination of green, black and silvering white as eyeshadow base.
for more dramatic eyes i use fake eyelashes and put some glitters around eyes to look glam.ouh! :)
ok utk lips use the lipliner first and then apply some orange2 lipstick from MAC also.


sekianterimakasih!

3 comments:

-iNtAnAdiA- said...

thanks for joining and good luck dear =)

nn said...

wow cantik! good luck :D

Amiera Hilton said...

intanadia : thankxieee :)
nn : oh thanks dear.hope luck is on my side.heheheh :)