Monday, July 29, 2013

Engagement Preparation - Outfit & Makeup

Bismillahirrahmanirrahim……..

Sekarang topic Engagement Preparation dah ke Part 2 which is part Outfit & Makeup. Part ni for me paling mencabar fizikal dan minda seorang bakal pengantin.

Bayangkan, there’s so many tailors/designers and bridal MUA out there. U have to choose the best untuk majlis korang. How to choose? Follow your budget and kualiti. That’s the rules.

Kenapa kena follow budget and quality? Sebabnya satu je. Supaya tak membazir then takde lah sengkek lepas majlis sebab belanja lebih dari budget asal. Hihi.

Realitinya aku, ada budget to follow. TAPI susah susah susah sangat sangat sangat nak follow budget tu. Sobs sobs. Sebab kemain susah nk follow budget – berkenan kat designer famous amous pastu jenis tak suka share baju ngn org lain . *bajet retis gila AH* -_-

Survey punya survey, I found this girl. Namanya Emelyn. Such a pretty yet very nice person to deal with. Miera punye kerenah bukan main. Nak cmtu nak cmni. Nak design tu tak nak design cmni. Haihhhh. Itu masa before hantar kain. Bila dah hntr kain  pastu nak fitting, ketat pulak sikit. Adoiii. Pastu dengan berat badan susut lah, d anak kena alter baju kecikkan. U know la baju lace sikit punya cerewet nak kena bukak lagi lace pastu alter. Dia dengan tempahan baju raya orang lagi, tabah melayan kerenah aku. Kikiki. Thanks Emelyn for your effort. I loveeeeee the outfit! ;)

Then, mekap pulak miera memang tak kisah. Nak mekap yang simple, nipis but nice. And for mekap miera tak letak sebarang budget sebab kalau boleh nak mekap sendiri atau suruh sape2 dalam family sendiri  je mekapkan. Hihi. Nasib baik my SIL baik hati nak sponsor mekapkan kitew masa majlis nanti. There you go save money save! Hihi.

So randomly total miera bayar untuk baju & makeup -+RM1k. Bagi miera harga tu dah murah sangat sebab budget lagi lebih. Hihi. Gambar? Later after miera share k. Tema color ape? Pun later miera share k. Hopefully semua berjalan dengan lancar. Insyaallah.



 Pssttttt. Dulu verangan nak buat baju camni. Rekaan Zery Zamry. Tapi with less beading la. Hihi. Tapi verangan je lahhhhhh -_-'


Till then, darlings!


2 comments:

AiNiEy said...

Hei babe.. Nak tunang dah ea.. Tahniah tau! Semoga semuanya berjalan lancar..

- Noraini Mohd Zain -

amierahilton said...

Thanks @Ainiey. :)