Friday, April 1, 2011

im leavin u


Assalamualaikum semua. Selamat pagi.



Ini nak ceritakan kisah semalam and pagi ni. Kisahnya semalam aku mencari idea macam mane nak buat ayat kasi sedap dibaca oleh boss aku. Aku nak bagi dia surat yang mcm aku cakap hari tu. Surat resign daa. Hehe. Iye, aku dah nak resign. So boleh tahan seharian jugak lah aku xde idea nak buat ayat cmne. Skip skip skip sampai petang baru teringat yang aku belum siapkan surat resign tu lagi. Coz aku memang dah plan akhir bulan March and awal bulan April memang aku nk resign. Huu :)


Skip punye skip petang semalam aku berusaha la cari contoh-contoh resign letter yang sedap dibaca dan ringkas. Akhirnya jumpa lah dgn bantuan pakcik kesayangan aku iaitu Pakcik Google. Hehe. Aku malas nak fikir-fikir ayat mcm nak buat karangan BM so thats why aku main copy-paste-edit je. Senang dan cepat! Hehe. Lepas print peram semalaman bawah timbunan kertas-kertas keje semua. Kasi sorok sikit la nanti kang kalau boss aku balik office dia nampak dah x boleh buat suprise kan. Huhu.


So as for today, aku dah letak resign letter tu atas meja dia. Isk isk takot oh nak letak actually. Takot dia cakap "u tak boleh resign! kalau tak i taknak bayar gaji u!". Haha takde lah mane ade boss aku keja cenggitu. Boss aku baik ape. Sebab tu aku sayang nak tinggal company ni. Okay tinggal lagi sebulan untuk aku merasa diri sebagai seorang pekerja makan gaji. After sebulan, enjoy lah kitew habiskan gaji bulan ni. Haha. :P


7 comments:

zieha hisham said...

kenpe resign ? hee saje nyebok ^^

Amiera Hilton said...

@Zieha : hehe xpe xmrh pon. saje nk resign. dah penat la keje. hehe :P

mr_mrs mikko said...

awat resign..
uhuhuh.. :)

O'gosh said...

alala..kaya xpe la x keje...bestnya

Amiera Hilton said...

@mikko : huhu nak tukar angin pulak boleh kan? :)

@Ogosh : lorh mane ade kaya yang. haih

✿....rossa alina....✿ said...

hmm..harap2 dapat kerja yg lagi bagus k..hihihi.. :)

Amiera Hilton said...

@Rossa : hehe. thanks dear. insyaallah :)