Thursday, April 7, 2011

Thanks Redmummy.com

Hello. Hai. Korang ada account burung biru tak? Bukan burung biru ChurpChurp tu. Tapi burung biru Twitter lah. Hehe. Ada? Kalau ada sila follow aku jugak @AmieraHilton. Cewah paksa tu dengan ayat "sila". Haish kejam betul. Tak la tak paksa pun. Hehe. Kalau dulu account Twitter aku tu protected which means korang kalau nak follow aku kena request dulu then aku kena accept korang punye request tu dulu baru korang boleh jd followers Tweet aku and boleh view profile aku.


Tapi kini, tak lagi mcm tu. Lepas Redmummy.com bagi tunjuk ajar kat aku barulah aku tahu kenapa selama ni RM tak pernah nak membalas tweet tweet aku sedangkan setahu aku RM seorang yang rajin bebenor membalas tweet tweet orang lain. Hairan lah kan. Pernah jugak aku tanya RM kenapa dia x reply my tweets *ayat simpati habis gua bagi* but then RM cakap she did reply me. Okey so aku klasifikasikan keadaan tu silap aku maybe aku yang tak perasan dia reply. Nevermind. Tapi sebenarnya lain puncanya.





Masa tu aku tengah menyibuk and ber-Tweetchat dengan Mak Lagenda then ada few new tweets. Errr...RM menegur aku rupanya. At last! Dia cakap my tweet is protected. Thats why dia xpernah reply tweets aku. Dah cmne nak reply kalau x dapat kan. Haih. Patutlah aku tweet kakak aku Lisa Surihani and Fazura diaorang tak pernah nak reply. Ingatkan dah lupe adik sendiri. Hahahah. Perasaan betol lah! Adoii rupenye dah terang lagi bersuluh salah aku. Then cepat-cepat ler aku pegi tukar setting. Camne nak tukar setting? Senang je. Korang pegi dekat Setting - Account. Dalam tu bawah bawah ada Tweet Privacy. Click kalau korang nak tweets korang protected so takde orang boleh baca selain your followers themselves or Unclick kalau korang nak tweets korang boleh dibaca oleh semua orang. Dulu aku protected tweets aku sebab nak privacy. Tapi memandangkan susah nak berinteraksi so aku tukar setting. So sekarang korang yang x follow aku pn boleh baca tweets aku. Huhu.


percubaan pertama after tukar setting. nak tengok RM boleh baca ke dok.



woot! RM boleh baca and siap reply lagi.



Ok. Mission done! Thanks Redmummy.com untuk ilmu yang diberikan. Jasa RM sangat Miera hargai.

10 comments:

mizzkechique said...

MK ada tweeter, tp tak aktif!!! grrrr

Amiera Hilton said...

@MK : lorh npe x aktif yang? aktif la boleh tweet2. hehe

Pajill Nostra said...

blog-walking ke sini.. hu~~

Amiera Hilton said...

@pajil : hi pajil. :)

Lagenda said...

hehehehe..gud girl! Ceoat belajar dan perbetulkan kesilapan..

pasni makin rajin bertwet2 kan?? Niway, tq for ur backlink ya..

Amiera Hilton said...

@Lagenda : hehe gud kan? hiks. welkam mak :)

AziziBasyah said...

ahahaha...camne leh xpasan tu..kih3..btw, RM mmg rajin reply tweet readers die..salute redmummy.com

Amiera Hilton said...

@Azizi : haha itu lah psl.. naif betol kan. sob sob :P

Halen said...

thanxs 4 da info. ahkak pun br nk berjinak2 dgn twitter neh. buat akaun tp x aktif.

Amiera Hilton said...

@Halen : welcome kak. sharing is caring. hehe. :)